Frank Zappa ja Synclavier • 1984–1993

Frank Zappa – multi-instrumentalisti • [1/2024]
Frank Zappa näyttämömusiikin kimpussa • [3/2024]
Frank Zappa ja länsimainen taidemusiikki • [4/2024]
Musiikkia esille kirjastossa

Frank Zappa: Jazz From Hell (Barking Pumpkin Records/EMI 1986).

Kun Frank Zappa kuoli 30 vuotta sitten vain 52-vuotiaana, hän oli ehtinyt luoda häkellyttävän laajan ja moni-ilmeisen sävellystuotannon. Sitä on vaikea hahmottaa, vaikka olisi puoli elämäänsä sitä kuunnellut ja luetteloinut. Mikään ei myöskään viittaa siihen, että hänen musiikillinen mielikuvituksensa olisi kuoleman varjossa kuihtunut. Musiikkia syntyi ja uutta oli mielessä, vaikka keho oli antamassa periksi. Intohimoiset fanit ovat pohdiskelleet, mihin suuntiin Zappan musiikki olisi ruvennut kurottamaan, jos niinkin typerä tauti kuin eturauhassyöpä ei olisi tehnyt jatkosta mahdotonta. Pohdinta on pääosin toivotonta ja turhaa, vaikka aivan lähivuosista voidaan jotain arvailla sillä perusteella, mitä Zappa työsti viimeisillä voimillaan.

Frank Zappa • Ensemble Modern: The Yellow Shark
1993

Frank Zappa • Ensemble Modern: The Yellow Shark (Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1993).

Vaikka Zappa tunnetaan tiukkana bändinjohtajana, joka tiesi tarkasti, mitä soittajiltaan kulloisenkin musiikin kohdalla halusi, vuoden 1988 laajan kiertueen jälkeen hän keskittyi enemmän tai vähemmän rakentamaan musiikkiaan koneella, jota eivät rajoita inhimillisen suorituskyvyn rajat. Kyse ei ollut muusikkouden väheksymisestä, vaan siitä, että Zappan mieli liikkui sellaisen musiikillisen ilmaisun suuntaan, jota ei ihmisvoimin ollut mahdollista toteuttaa. Todisteena muusikkovetoisesta luovuudesta voidaan pitää sitä riemua, jota Zappa ilmaisi löydettyään lopultakin taidemusiikkiyhtyeen, jonka kanssa hän saattoi toteuttaa kaikki akustisten soittimien avulla mahdolliset musiikkinsa. Zappa esitytti syyskuussa 1992 nimellä The Yellow Shark sarjan konsertteja, joissa oli sekä vanhempia sävellyksiä että aivan uusia, Ensemble Modernin nuorten muusikoiden kanssa rakennettuna teoksia. Konsertin harjoituksista on julkaistu vajaa puolituntinen dokumentti.

Ennen kuolemaansa Zappa sai tuottajan ominaisuudessa valmiiksi myös nuoruuden idolinsa Edgard Varèsen musiikkia sisältäneen albumin The Rage and Fury, soittajina Ensemble Modernin muusikot, johtajanaan Péter Eötvös. Gail Zappa onnistui riitautumaan levytyksestä dokumenttielokuvaa tehneiden kanssa ja levy on edelleen julkaisematta perikunnan toistuneista lupauksista huolimatta.

Frank Zappa ja Synclavier.

Frank Zappa ja Synclavier.
Frank Zappa • The Barking Pumpkin Digital Gratification Consort: Francesco Zappa (Barking Pumpkin Records/EMI 1984).

Omassa yksityisyydessään Zappan työvälineenä oli kuitenkin Synclavier, varhainen ja nykysilmin hyvin alkeellinen, monimutkainen ja vaikeakäyttöinen digitaalinen syntetisaattori ja sävellystyöasema. Sen muistiin Zappa tallensi valtavan määrän ääninäytteitä, joita muokkaamalla hän loi sävellyksiä, jotka hän kuuli mielessään, mutta ei kyennyt toteuttamaan ilman koneiden apua. Kyseessä ei ollut kyllästyminen ihmisten esittämään musiikkiin, vaan pikemminkin sen testaaminen, mitä digitaalisten järjestelmien avulla saattoi tehdä. Zappa oli koko uransa ajan teknologisesti utelias ja mieluiten ensimmäisten joukossa kokeilemassa mielestään kiinnostavia keksintöjä. Synclavier avasi säveltäjälle kokonaan uusia alueita, joihin Zappa keskittyi viimeisinä elinvuosinaan.

Frank Zappa • Pierre Boulez • Ensemble Intercontemporain: The Perfect Stranger – Boulez Conducts Zappa And Other Chamber Works (EMI 1984).

Zappa aloitti Synclavier-kokeilunsa 1982. Vuonna 1984 julkaistu Francesco Zappa oli ensimmäinen kokonaan Synclavierilla toteutettu kokeilu ja hassuttelu, joka sisälsi 1700-luvulla eläneen sukunimikaiman triosonaattien sovituksia. Saman vuoden levyllä Boulez Conducts Zappa: The Perfect Stranger Zappa julkaisi ensimmäiset Synclavierilla tekemänsä taidemusiikkisävellykset (The Girl In The Magnesium Dress – Love Story – Jonestown), joista ensimmäistä Zappa kuvasi lauseella ”The piece was made from Synclavier digital dust.”

Francesco Zappa
1984

The Girl In The Magnesium Dress • albumilta The Perfect Stranger
1984

Frank Zappa: Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention • (Barking Pumpkin Records 1985 • EMI 1986 • CD Rykodisc 1986 & 1995 • Zappa Records/Universal 2012).

Zappa kokeili uutta konettaan myös enemmän populaarimusiikkiin suuntautuneilla levyillään Frank Zappa Meets The Mothers of Prevention (1985) ja Jazz From Hell (1986). Edellisellä levyllä ovat keskeisessä roolissa sämplit, kun taas Grammy-palkitulla levyllä Jazz From Hell (”paras instrumentaalinen rocklevy”!) Zappa toteutti jo omaperäisellä tavalla lyhyehköjä sävellyksiä, joista erityisesti G-Spot Tornado osoittautui elinvoimaiseksi (se pääsi mukaan The Yellow Sharkiin orkesterisovituksena).

G-Spot Tornado • albumilta Jazz From Hell
1986

Frank Zappa & Ensemble Modern: G-Spot Tornado • albumilta The Yellow Shark
1993

Frank Zappa: Feeding The Monkeys At Ma Maison (Zappa Records 2011).

Tuolloisen Synclavierin mahdollisuudet tulivat ilmeisesti Zappa mielestä kokeilluiksi, sillä hänen vuosien 1985–1987 sävellyksistä kokoamansa albumi Feeding The Monkies At Ma Maison julkaistiin vasta vuonna 2011 ja hyvin kokeellinen Resolver + Brutality tunnetaan vain demotarkoituksiin tehtynä c-kasettina, joka vuonna 2005 julkaistiin bootleg-CD:nä sekä Zappan antamalla nimellä että otsikolla It Conquered The World.

Nimikappale albumilta Feeding The Monkies At Ma Maison
2011

Frank Zappa • Ensemble Modern: Civilization Phaze III (Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1994).

Zappa kuitenkin palasi koneella tehtyyn musiikkiin juuri ennen kuolemaansa valmistuneella laajalla albumilla Civilization Phaze III, joka julkaistiin vuonna 1994. Levyllä esiintyy vuosina 1967 ja 1991 äänitettyjä ihmisten (monen fanin mielestä tarpeettomia) puhejaksoja, jotka ovat tuttuja jo albumilta Lumpy Gravy (1968) sekä huikea runsaudensarvi Synclavierilla toteutettuja sävellyksiä, joiden huipentumia ovat ensimmäisen levyn päättävä kuusiosainen sarja N-Lite ja toisen levyn lopulla olevat äänimaisemat Dio Fa, Beat The Reaper ja Waffenspiel.

N-Lite • albumilta Civilization Phaze III
1994

Dio Fa • albumilta Civilization Phaze III

Beat The Reaper • albumilta Civilization Phaze III

Waffenspiel • albumilta Civilization Phaze III

Frank Zappa: Dance Me This (Zappa Records 2015).

Zappan kuolemaa seuranneiden vuosikymmenien aikana perikunta on julkaissut muutamia levyjä, joilla kuullaan tähän aikakauteen ja Zappan mielessä liikkuneisiin suunnitelmiin liittyneitä äänityksiä. Esittelen näitä tietoisena siitä, että kyse on sävellyksistä, joita Zappa ei joko halunnut (vielä) tai ei ehtinyt julkaista itse mieleisessään asussa. Ainoa poikkeus on Dance Me This (2015), jonka Zappa sai valmiiksi, mutta perikunta onnistui kuhnailemaan sen julkaisemisen kanssa 20 vuotta. Levyllä on Synclavierilla tehtyä musiikkia modernin tanssin ryhmän käyttöön. Musiikki on tyylillisesti varsin ”modernia” ja erottuu albumin Civilization Phaze III maailmasta, vaikka on ilmeisesti valmistunut samoihin aikoihin.

Wolf Harbor • albumilta Dance Me This
2015

Frank Zappa: Frank Zappa For President (Zappa Records/UMe 2016).

Vuonna 2016 julkaistulla sillisalaattialbumilla Zappa for President on mielenkiintoinen raita Ouverture to ”Uncle Sam”. Se on ainoa virallisesti julkaistu tai jopa valmistunut osa ”oopperasta”, jota Zappa suunnitteli levyn liitteen tietojen mukaan Milanon La Scala -näyttämöä varten. Toisaalta tiedämme Zappan itsensä muistelmissaan kertomana, että hän suunnitteli jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuiden (virallisesti FIFA World Cup) yhteydessä Milanossa vuonna 1990 esitettäväksi La Scalassa oopperan nimeltä Dio Fa. Milanon viranomaiset eivät innostuneet asiasta, mutta ilmeisesti Zappa ei lannistunut torjunnasta, vaan – mahdollisesti, varmuudella emme tiedä – vaihtoi oopperan nimeä ja aikoi jatkaa yritystä. Emme voi tietää, millainen kokonaisuus Uncle Sam olisi voinut olla, mutta ainakin sen alkusoitto kiertää visusti kaikki ooppera-alkusoittojen perinteeseen mahdollisesti viittaavan.

Overture to ”Uncle Sam” • albumilta Zappa for President
2016

Samalla albumilla on myös sävellys Medieval Ensemble, josta ei tiedetä käytännössä mitään, koska se kuulunee siihen Synclavierin muistissa olleeseen satojen aihioiden ja ideoiden joukkoon, johon Zappa itse suhtautui hyvin epäsentimentaalisesti. Hänen mielestään kenelläkään ei ole tarvetta kohdistaa tähän aineistoon huomiota, kun hän on kuollut, koska kyse ei ole valmiista sävellyksistä. Vaikka tähän tyydyttäisiin, keräilijät tuntevat ainakin yhden laajemman Synclavier-sävellyksen, jota Zappan perikunta ei ole vaivautunut julkaisemaan. Kyseessä on musiikki Jean-Michel Cousteaun (kuuluisan Jacques-isän poika) dokumenttielokuvaan Alaska: Scandale á Valdez (1990). Zappa julkaisi yli 40 minuutin pituisesta elokuvamusiikista lyhyen otteen kamariorkesterille sovitettuna albumilla The Yellow Shark. Cousteaun elokuvassa on alkuperäistä Synclavier-musiikkia käytetty noin 17 minuutin verran. Keräilijöiden piirissä on kiertänyt eripituisia jaksoja alkuperäisestä elokuvamusiikista otsikolla Outrage at Valdez, mutta virallisesti mitään ei ole julkaistu Cousteaun elokuvan lisäksi. Todennäköisesti Zappa hyödynsi tätä elokuvamusiikkia muissa projekteissaan, sillä ainakin albumin Civilization Phaze III sävellyksistä ovat keräilijät löytäneet tuttuja osia. Frank Zappa kierrätti musiikillisia ideoita loputtomasti ja täysin harkitusti, joten on luontevaa, ettei hän jättänyt hyödyntämättä laajaa aineistoa, jota Cousteaun elokuvan ääniraitaan ei kaivattu.

Medieval Ensemble • albumilta Zappa for President

Cousteaun dokumenttielokuvan englanninkielinen versio

Emme voi tietää, mihin kaikkialle Zappan uteliaisuus ja luovuus olisivat hänet vieneet vuoden 1993 jälkeen. Varmasti hän olisi riemastuneena hyödyntänyt digitaalisen äänenmuokkauksen kaikkia mahdollisuuksia, mutta millä tavalla, sitä emme saa koskaan tietää. Olen itse nähnyt unen, jossa oli pitkä, kymmenien nimekkeiden pituinen lista sävellyksistä, jotka Zappa oli muka luonut kuolemansa jälkeen. Näin vahva on meillä asianharrastajilla toive siitä, että Zappan musiikillinen luovuus olisi saanut jatkua. Hänhän kuoli hädin tuskin keski-ikäisenä, joten toive on inhimillisesti ymmärrettävä ja perusteltu, vaikka tietysti turha ja toivoton. Mutta ainahan saa unelmoida…

Heikki Poroila

Frank Zappa | kotisivu
Frank Zappa | Facebook
Frank Zappa | Instagram
Ensemble Modern | kotisivu

Saatat pitää myös näistä Levyhyllyistä

Absoluuttinen Nollapiste: Olos – popmusiikkia, tavallaan
Captain Beefheart And His Magic Band: Safe As Milk – suuri taiteilija esittäytyy
Camel [1] 1971–1978 • Bluesjuurista sinfoniseen progeen
Camel [2] 1979–2019 • Melodisen progen konkari
Frank Zappa – multi-instrumentalisti
Frank Zappa ja länsimainen taidemusiikki – VarèseStravinskyRavelBartókVerdiMozartZappa
Frank Zappa näyttämömusiikin kimpussa – I Was A Teen-Age Malt Shop200 MotelsHunchentootJoe’s GarageThing-Fish
Genesis: Selling England By The Pound – englantilaisen progen suurteos
Gentle Giant: Octopus – svengaavan progen ytimessä
King Crimson: Discipline – uuden progen äärellä
Kuusumun Profeetta: Kukin kaappiaan selässään kantaa – magneettista tajunnanvirtaa
Lou Reed & Metallica: Lulu – nainen miesten maailmassa
Oranssi Pazuzu: Mestarin kynsi – alitajunnan oudot luonnonlait
Pekka Pohjola: Pewit – massiivisen suuri seikkailu

Radiopuhelimet [1] 1987–1993 • Paluu pohjoiseen
Radiopuhelimet [2] 1995–2021 • Varmaa hapuilua
Stanley Clarke: Stanley Clarke – omaa fuusiota luomassa
Steve Hackett – monipuolinen säveltäjä ja Genesiksen progeperinnön vaalija
Sylvain Sylvain – rockia roll-diggareille
The Velvet Underground: Squeeze – se näkymätön VU-levy
Tom Waits: Bone Machine – läpimurto tuntemattomaan
Tommi Liimatta: Rokokoo Computer – kasvutarinan kolmas luku
Tuomari Nurmio: Luuta ja nahkaa – koruton mestariteos
Vesa-Matti Loiri: 4 + 20 – hämäriä tuokiokuvia
Vihan Muna: Kiihtyneessä mielentilassa – kaaos ja sen raamit
Viima: Väistyy mielen yö – taitoa, herkkyyttä, mielikuvia
Wigwam: Hard N’ Horny – historiallisen suomalaisbändin debyytti
Wigwam & Taivaanvuohi: Pop Liisa 3 – Poplastuja Liisankadulta
Yes: Fragile – progen herkkää ylivoimaa

📚
Lue lisää Zappasta
Finna.fi

Zappa äänitteillä = Recorded Zappa : Esittelevä diskografia 1961–1995 = Annotated Discography 1961–1995 Heikki Poroila & Heikki Karjalainen, 380 sivua | Suomen musiikkikirjastoyhdistys 1995
ISBN 9518903336
* Suomenkielinen kattava diskografia vuoteen 1995 saakka.

Frank Zappan sävellykset Heikki Poroila, 224 sivua | Suomen musiikkikirjastoyhdistys 2015
ISBN 9789525363784
* Suomenkielinen luettelo Frank Zappan sävellyksistä. 

Big Note – A Guide to the Recordings of Frank Zappa Charles Ulrich, 754 pages | New Star Books 2018
ISBN 9781554201464
* Koko Zappan uran kattava ja tarkastasti dokumentoiva diskografia, joka ulottuu vuoteen 2015 ja albumiin Dance Me This asti.

N-Lite – The Compositions by Frank Zappa Heikki Poroila, 442 sivua | Honkakirja 2022
ISBN 9789526977515

* Englanninkielinen, merkittävästi laajennettu versio vuoden 2015 luettelosta. Käytännössä maailman ainoa Zappa sävellyksiin keskittyvä ja ne perusteellisesti esittelevä monografia.

💿
Frank Zappa Official Releases
Finna.fi

1960-luku

Freak Out! Frank Zappa & The Mothers Of Invention • 2LP | Verve Records 1966
Absolutely Free Frank Zappa & The Mothers Of Invention • LP | Verve Records 1967
Lumpy Gravy Frank Zappa & Abnuceals Emuukha Electric Symphony Orchestra & Chorus • LP | Verve Records 1968
We’re Only In It For The Money Frank Zappa & The Mothers Of Invention • LP | Verve Records 1968
[5] Cruising With Ruben & The Jets Frank Zappa & The Mothers Of Invention • LP | Verve Records 1968
Uncle Meat • 2LP | Bizarre/Reprise 1969
Mothermania – The Best Of The Mothers Frank Zappa & The Mothers Of Invention • LP | Verve Records 1969
Hot Rats • LP | Bizarre/Reprise 1969

1970-luku

Burnt Weeny Sandwich Frank Zappa & The Mothers Of Invention • LP | Bizarre/Reprise 1970
[10] Weasels Ripped My Flesh Frank Zappa & The Mothers Of Invention • LP | Bizarre/Reprise 1970
Chunga’s Revenge • LP | Bizarre/Reprise 1970
Fillmore East – June 1971 Frank Zappa & The Mothers • LP | Bizarre/Reprise 1971
200 Motels – Original Motion Picture Soundtrack • 2LP | United Artists Records 1971
Just Another Band From L.A. • LP | Bizarre/Reprise 1972
[15] Waka/Jawaka – Hot Rats • LP | Bizarre/Reprise 1972
The Grand Wazoo Frank Zappa & The Mothers • LP | Bizarre/Reprise 1972
Over-nite Sensation Frank Zappa & The Mothers • LP | Discreet 1973
Apostrophe (’) • LP | Discreet 1974 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
Roxy & Elsewhere Zappa/Mothers• 2LP | Discreet 1974 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records 2012
[20] One Size Fits All Frank Zappa & The Mothers Of Invention • LP | Discreet 1975 • CD Rykodisc 1988 & 1995 • CD Zappa Records 2012
Bongo Fury • LP Frank Zappa & Captain Beefheart & The Mothers | Discreet 1975 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records/Rykodisc 1989 • Rykodisc 1995 • CD Zappa Records 2012
Zoot Allures • LP | Warner Bros. Records 1976 • CD Zappa Records/Rykodisc 1990 • CD Zappa Records/Universal 2012
Zappa In New York • 2LP | Discreet 1978 • 2CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records/MSI 1991 • 2CD Rykodisc 1995 • 2CD Zappa Records/Universal 2012
Studio Tan • LP | Discreet 1978 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1991 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
[25] Sleep Dirt • LP | Discreet 1979 • CD Barking Pumpkin Records 1991 • CD Rykodisc 1995 & 2002 • CD Zappa Records/UMe 2012
Sheik Yerbouti • 2LP | CBS/Zappa Records 1979 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records/Rykodisc 1990 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
Orchestral Favorites • LP | Discreet 1979 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1991 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
Joe’s Garage Act I • LP | CBS/Zappa Records 1979
Joe’s Garage Acts II & III • 2LP | CBS/Zappa Records 1979
[28 & 29] Joe’s Garage Acts I, II & III • 3LP | Barking Pumpkin Records 1987 • 2CD Rykodisc 1987 • 2CD Zappa Records 1990 • 2CD Rykodisc 1995 • 2CD Zappa Records/UMe 2012

1980-luku

[30] Tinsel Town Rebellion • 2LP | CBS/Barking Pumpkin Records 1981 • CD EMI 1988 • CD Zappa Records/Rykodisc 1990 • CD Rykodisc 1994 & 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
Shut Up ’N Play Yer Guitar • LP | Barking Pumpkin Records 1981
Shut Up ’N Play Yer Guitar Some More • LP | Barking Pumpkin Records 1981
Return Of The Son Of Shut Up ’N Play Yer Guitar • LP | Barking Pumpkin Records 1981
[31 & 32 & 33] Shut Up ’N Play Yer Guitar • 3LP | Barking Pumpkin Records 1982 • 2CD Rykodisc 1986 • 2CD EMI 1988 • 2CD Zappa Records 1990 • 3CD Rykodisc 1995 & 2009 • 2CD Zappa Records/Universal 2012
You Are What You Is • 2LP | CBS/Barking Pumpkin Records 1981 • CD EMI 1986 • CD Zappa Records/Rykodisc 1990 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
[35] Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch • LP | CBS/Barking Pumpkin Records 1982 • LP & CD Zappa Records 1991 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
The Man From Utopia • LP | CBS/Barking Pumpkin Records 1983 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1993 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
Baby Snakes • LP | Barking Pumpkin Records 1983 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1988 • CD Rykodisc 1995 & 2002 • CD Zappa Records/Universal 2012
London Symphony Orchestra Vol. 1 London Symphony Orchestra & Kent Nagano • LP | Barking Pumpkin Records 1983 • 2CD Vol. I & II Rykodisc 1995 & Zappa Records 2012
The Perfect Stranger – Boulez Conducts Zappa And Other Chamber Works Pierre Boulez & Ensemble Intercontemporain • LP | EMI 1984 • CD EMI Digital 1985 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1992 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
[40] Them Or Us • 2LP | EMI 1984 • CD EMI/Rykodisc 1986 • CD Zappa Records 1990 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
Thing-Fish – Original Cast Recording • 3LP | Barking Pumpkin Records/EMI 1984 • 2CD Rykodisc 1986 & 1995 • 2CD Zappa Records/Universal 2012
Francesco Zappa • LP | Barking Pumpkin Records/EMI 1984 • CD Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1992 • CD Rykodisc 1995 • CD Zappa Records/Universal 2012
The Old Masters – Box One • 7LP | Barking Pumpkin Records 1985
Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention • LP | Barking Pumpkin Records 1985 • EMI 1986 • CD Rykodisc 1986 & 1995 • Zappa Records/Universal 2012
[45] Does Humor Belong In Music? | EMI 1986 • Rykodisc 1995 • Zappa Records/Universal 2012
The Old Masters – Box Two • 9LP | Barking Pumpkin Records 1986
Jazz From Hell • LP | Barking Pumpkin Records/EMI 1986 • CD Rykodisc 1987 & 1995 • Zappa Records/Universal 2012
London Symphony Orchestra Vol. 2 London Symphony Orchestra & Kent Nagano • LP | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1987 • 2CD Vol. I & II Rykodisc 1995 & Zappa Records 2012
The Old Masters – Box Three • 9LP | Barking Pumpkin Records 1987
[50] Guitar • 2LP • 2CD | Zappa Records 1988 • Rykodisc 1995 • 2CD Zappa Records/Universal 2012
You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 1 • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records/Rykodisc 1988 • Rykodisc 1995 • 2CD Zappa Records 2012 & 2022
You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 2 – The Helsinki Concert • 3LP Barking Pumpkin Records 1988 • 2CD Zappa Records/Rykodisc 1988 • 2CD Rykodisc 1995 • 2CD Zappa Records 2012 & 2022
Broadway The Hard Way • LP Barking Pumpkin Records/Zappa Records 1988 • CD Barking Pumpkin Records/Zappa Records/Rykodisc 1989 • Zappa Records/Universal 2012
You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 3 • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records/Rykodisc 1989 • Zappa Records/Universal 2012

1990-luku

[55] The Best Band You Never Heard In Your Life • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1991 • Rykodisc 1995 • Zappa Records 2012
You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 4 • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1991 • Rykodisc 1995 • Zappa Records 2012
Make A Jazz Noise Here • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1991 • Rykodisc 1995 • Zappa Records 2012
You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 5 • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records/Rykodisc 1992
You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 6 • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records/Rykodisc 1992
[60] Playground Psychotics • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1992
Ahead Of Their Time | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1993
The Yellow Shark Zappa & Ensemble Modern • CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1993
Civilization Phaze III Zappa & Ensemble Modern • 2CD | Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1994
The Lost Episodes • CD | Rykodisc 1996 & Zappa Records 2012
Läther • 3CD | Rykodisc 1996 & Zappa Records 2012
Frank Zappa Plays The Music Of Frank Zappa – A Memorial Tribute • CD | Barking Pumpkin Records 1996
Have I Offended Someone? • CD | Rykodisc 1997 & Zappa Records/Universal 2012
Mystery Disc • CD | Rykodisc 1998
Everything Is Healing Nicely [EIHN] Zappa & Ensemble Modern • CD | Barking Pumpkin Records/Zappa Family Trust 1999

2000–2009

[70] FZ:OZ • 2CD | Vaulternative Records 2002
Halloween • DVD-Audio | Barking Pumpkin Records/DTS Entertainment 2003
Joe’s Corsage • CD | Vaulternative Records 2004
Joe’s Domage • CD | Vaulternative Records 2004
QuAUDIOPHILIAc • DVD-Audio | Barking Pumpkin Records/DTS Entertainment 2004
Joe’s XMASage • CD | Vaulternative Records 2005
Imaginary Diseases • CD | Zappa Records 2006
The MOFO Project/Object – The Making Of Freak Out! – An FZ Audio Documentary • 4CD | Zappa Records 2006
The MOFO Project/Object (Facedooh) • 2CD | Zappa Records 2006
Trance-Fusion • CD | Zappa Records 2006
[80] Buffalo • 2CD | Vaulternative Records 2007
The Dub Room Special! • CD | Zappa Records 2007
Wazoo • CD | Vaulternative Records 2007
One Shot Deal • CD | Zappa Records 2008
Joe’s Menage • CD | Vaulternative Records 2008
The Lumpy Money – An FZ Audio Documentary Project/Object • 3CD • 3LP | 2009
Philly ’76 • 2CD | Vaulternative Records 2009

2010-luku

Greasy Love Songs – An FZ Audio Documentary Project/Object • CD | Zappa Records 2010
”Congress Shall Make No Law…” • CD | Zappa Records 2010
Hammersmith Odeon • 3CD | Vaulternative Records 2010
[90] Feeding The Monkies At Ma Maison • CD | Zappa Records 2011 • LP Zappa Records/Universal 2015
Carnegie Hall • 4CD | Vaulternative Records 2011
Road Tapes Venue #1 – Kerrisdale Arena, Vancouver B.C. 25 August 1968 • 2CD | Vaulternative Records 2012
Understanding America • 2CD | Zappa Records/UMe 2012
Finer Moments • 2CD | Zappa Records/UMe 2012
Baby Snakes The Compleat Soundtrack (AAAFNRAA Birthday Bundle 2012) • Digital download | Zappa Records 2012
Road Tapes Venue #2 – Finlandia Hall, Helsinki, Finland – 23, 24 August 1973 • 2CD | Vaulternative Records/Zappa Family Trust 2013
A Token Of His Extreme – Soundtrack | Zappa Records 2013
Joe’s Camouflage • CD | Vaulternative Records 2014
Roxy By Proxy • 2CD | Zappa Records 2014
[100] Dance Me This • 2CD | Zappa Records 2015
200 Motels – The Suites Esa-Pekka Salonen & Los Angeles Philharmonic & Los Angeles Master Chorale • 2CD | Zappa Records/UMe 2015
Roxy The Soundtrack (Roxy – The Movie) CD+DVD • DVD • Bluray | Zappa Family Trust/Eagle Vision 2015
Road Tapes Venue #3 – Tyrone Guthrie Theater, Minneapolis, MN – 5 July 1970 • 2CD | Vaulternative Records/UMe 2016
The Crux Of The Biscuit / An FZ Audio Documentary Project/Object • CD | Zappa Records/UMe 2016
Frank Zappa For President • CD | Zappa Records/UMe 2016
ZAPPAtite – Frank Zappa’s Tastiest Tracks • CD | Zappa Records/UMe 2016
Meat Light – The Uncle Meat Project/Object Audio Documentary • 3CD | Zappa Records/UMe 2016
Chicago ’78 • 2CD | Zappa Records/Vaulternative Records/Universal 2016
Little Dots • CD | Zappa Records/UMe 2016
[110] Halloween 77 • USB boksissa | Zappa Records/UMe 2017
[110K] Halloween 77 – October 31, 1977 The Palladium, NYC • 3CD | Zappa Records/UMe 2017
The Roxy Performances • 7CD | Zappa Records/UMe 2018
Zappa In New York – 40th Anniversary Deluxe Edition • 5CD • 3LP | Zappa Records/UMe 2019
Orchestral Favorites – 40th Anniversary Deluxe Edition • 3CD | Zappa Records/UMe 2019
[114] Halloween 73 • 4CD | Zappa Records/UMe 2019
[114Z] Halloween 73 Highlights From The Auditorium Theater, Chicago | Zappa Records/UMe 2019
The Hot Rats Sessions • 6CD | Zappa Records/UMG Recordings 2019

2020-luku

The Mothers 1970 • 4CD | Zappa Records/UMG Recordings 2020
Halloween 81 – Live At The Palladium, New York City • 6CD & Halloween 81 – Highlights From The Palladium, New York City • CD | Zappa Records/UMG Recordings 2020
Zappa – Original Motion Picture Soundtrack • 3CD • 2LP • 5LP | Zappa Records/UMe 2020
Zappa ’88 – The Last U.S. Show • 2CD • 4LP | Zappa Records/UMe 2021
[120] 200 Motels 50th Anniversary Edition • 2CD • 6CD | Zappa Records/UMe/MGM 2021
The Mothers 1971 • 8CD & Rainbow Theatre – London, England, December 10, 1971 • 3LP | Zappa Records/UMe 2022
Zappa/Erie • 6CD | Zappa Records/UMe 2022
Zappa ’75 – Zagreb/Ljubljana • 2CD | Zappa Records/UMe 2022
Waka/Wazoo • 4CD+Bluray | Zappa Records/UMe 2022
Zappa ’80 – Mudd Club/Munich • 3CD | Zappa Records/UMe 2023
Funky Nothingness • 3CD • 2CD | Zappa Records/UMe 2023
Over-nite Sensation – 50th Anniversary • 3LP • 4CD+Bluray | Zappa Records/UMe 2023
Whisky A Go Go 1968 • 3CD • 5LP • 2LP | Zappa Records/Universal Music 2024

Jazz From Hell
Spotify

The Yellow Shark
Spotify

Civilization Phaze III
Spotify

Frank ZappaThe Barking Pumpkin Digital Gratification Consort: Francesco Zappa • 1984

Frank Zappa • The Barking Pumpkin Digital Gratification Consort: Francesco Zappa (Barking Pumpkin Records/EMI 1984).

Frank ZappaEnsemble Modern: Civilization Phaze III • 1994

Frank Zappa • Ensemble Modern: Civilization Phaze III (Zappa Records/Barking Pumpkin Records 1994).

Frank Zappa: Feeding The Monkeys At Ma Maison • 2011

Frank Zappa: Feeding The Monkeys At Ma Maison (Zappa Records 2011).
Musiikkikirjastot.fi logo
Levyhyllyt-juliste 2023. Harri Oksanen & Tuomas Pelttari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *